Pokračovací plnotučné mléko, vyrobené z plnotučného kravského mléka, vhodné pro přirozený vývoj vašeho dítěte, obsahuje jen pečlivě vybrané složky a méně rostlinných olejů, neobsahuje palmový olej, rybí tuk a GMO, obsahuje vyšší podíl kyseliny palmitové, takové složení napomáhá vstřebávání vápníku i kyseliny palmitové a více odpovídá unikátní struktuře tuků mateřského mléka, vhodné pro kojence od ukončeného 6 měsíc celý popise do 12. měsíce věku.
Pokračovací plnotučné mléko, vyrobené z plnotučného kravského mléka, vhodné pro přirozený vývoj vašeho dítěte, obsahuje jen pečlivě vybrané složky a méně rostlinných olejů, neobsahuje palmový olej, rybí tuk a GMO, obsahuje vyšší podíl kyseliny palmitové, takové složení napomáhá vstřebávání vápníku i kyseliny palmitové a více odpovídá unikátní struktuře tuků mateřského mléka, vhodné pro kojence od ukončeného 6 měsíc celý popise do 12. měsíce věku.
Podrobný popis
Složení BIO plnotučné mléko (103,5 g tekutého mléka na 100 g prášku), BIO odstředěné mléko, BIO demineralizovaná bílkovina mléčné syrovátky, BIO rostlinné oleje (slunečnicový, kokosový, řepkový), BIO galakto-oligosacharidy (z mléka) 2,6 %, citrát vápenatý, citronan sodný, chlorid draselný, mléčnan vápenatý, chlorid hořečnatý, olej z mikrořas Schizochytrium sp., vitamin C, hydroxid draselný, cholin bitartát, inositol, olej z Mortierella alpina, taurin, nukleotidy (cytidin-5‘-monofosfát, sodná sůl uridin-5‘-monofosfátu, adenosin-5‘-monofosfát, sodná sůl inosin-5-monofosfátu, sodná sůl guanosin-5‘-monofosfátu), síran železnatý, síran zinečnatý, vitamín E, niacin, kyselina pantothenová, síran měďnatý, thiamin, riboflavin, vitamín A, vitamín B6, síran manganatý, kyselina listová, jodid draselný, seleničitan sodný, vitamín K, vitamín D3, biotin, vitamín B12. Výživové údaje na 100 g na 100 ml Energetická hodnota kJ/kcal 2133/510 275/66 Tuky g 27,2 3,5
- nasycené mastné kyseliny g 9,5 1,2
- polynenasycené mastné kyseliny g 5,5 0,7
- kys. alfa linolenová (ALA) mg 430 55,5
- kys. dokosahexaenová (DHA) mg 125 16,1
- kys. linolová (LA) mg 4515 582
- kys. arachidonová (ARA) mg 62 8
Sacharidy g 54 7
- z toho cukry g 52 6,7
- z toho laktóza g 49 6,3
Vláknina g 1,8 0,23
- GOS (galaktooligosacharidy) g 1,7 0,22
- 3'GL* g 0,06 0,01
Bílkoviny (N x 6.25) g 11,4 1,5 Vitamíny Vitamín A μg-RE 365 47 Vitamín D3 μg 10,3 1,3 Vitamín E mg-α-TE 10,5 1,4 Vitamín K μg 28 3,6 Vitamín C mg 70 9 Thiamin mg 0,5 0,06 Riboflavin mg 1,4 0,18 Niacin mg 4,7 0,05 Vitamín B6 mg 0,4 0,5 Folát μg (DFE) 150 19,3 Vitamín B12 μg 1,5 0,19 Kyselina pantothenová mg 3,8 0,49 Biotin μg 12 1,6 Minerály Sodík mg 200 26 Draslík mg 580 75 Chlorid mg 360 46 Vápník mg 340 44 Fosfor mg 185 23,8 Hořčík mg 45 5,8 Železo mg 6 0,8 Zinek mg 4,2 0,54 Měď mg 0,42 0,054 Jód μg 100 13 Selen μg 19 2,5 Mangan μg 75 9,7 Fluorid mg <0,1 <0,015 Ostatní Taurin mg 45 5,8 Cholin mg 145 18,7 Inositol mg 90 11,6 L-karnitin mg 6,8 0,9 Nukleotidy mg 21 2,7 100 ml připraveného mléka = 12,9 g prášku a 90 ml vody
- 3'GL (3'Galaktosyllaktóza) = Oligosacharid mateřského mléka, patřící do skupiny HMO přirozeně se vyskytující v mateřském mléce
Návod na přípravu
Umyjte si ruce, sterilizujte veškeré pomůcky a lahvičku.
Převařte pitnou vodu vhodnou pro kojence a nechte vychladnout na cca 40°C.
Přidejte odpovídající počet zarovnaných odměrek (viz tabulka dávkování).
Uzavřete láhev a dobře protřepejte, aby se prášek rozpustil.
Sejměte víčko a nahraďte jej sterilizovaným dudlíkem.
Ověřte teplotu mléka na vnitřní straně zápěstí (doporučená teplota je 37°C) a ihned podávejte.
Tabulka dávkování Objem vody na 1 dávku Počet odměrek na 1 dávku 150 ml 5 180 ml 6 210 ml 7
Tuky jsou důležitou součástí mateřského mléka a hned po laktóze jsou v něm druhou největší pevnou složkou. Výzkumy ukazují, že je třeba pečlivě vybírat zdroje tuků, které používáme v kojeneckých recepturách tak, abychom zajistili optimální růst dítěte. Vědci doporučují u kojeneckých receptur zvážit užití mléčného tuku.
Naše poznatky a výzkum nás proto vedly k návratu k plnotučnému mléku s méně oleji. Plnotučné kravské mléko má přirozený obsah mléčného tuku. Díky této plnotučné mléčné receptuře má Kendamil navíc příjemnou mléčnou chuť, kterou si miminka zamilují.
Zdroje: Delplanque B & Baudry C (2015) Dairy fat in infant formula. Eur J Lipid Sci Technol 117: 1487–1488.