Skleněná miska kulatá na polévku o objemu 500 ml, horní průměr 13 cm (s uchy 17 cm), dolní průměr 9,5 cm, výška 6 cm.
pouze na osobní odběr
5901832384366
5902740010040
5901468237494
5905031320361
Miska polévková Florina skleněná 500ml
pouze na osobní odběr
Skleněná miska kulatá na polévku o objemu 500 ml, horní průměr 13 cm (s uchy 17 cm), dolní průměr 9,5 cm, výška 6 cm.
5901832384366
5902740010040
5901468237494
5905031320361
Podrobný popis
Dýňová polévka se smetanou a česnekem
- 1 dýně Hokkaidó,může být i jiný druh vhodný ke kuchyňské úpravě
- zeleninový vývar
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- sladká smetana podle chuti
- několik česnekových stroužků
- dýňový olej pro dochucení (jde to však i bez něj)
- pražená dýňová semínka pro ozdobu na talíři
Dýni rozpůlíme, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší kostky. Dáme do polévkového hrnce, zalijeme vývarem a osolíme. Zvolna vaříme do změknutí (30 až 40 minut). Necháme mírně prochladnout a tyčovým mixérem umixujeme hladký hustý krém. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí, špetkou pepře a dle chuti i smetanou. Pak polévku zvolna prohřejeme. Vlijeme do nahřátých polévkových misek nebo talířů a ozdobíme kopečkem ušlehané neslazené šlehačky nebo kysané smetany. Lehce posypeme mletým pepřem. Na závěr ozdobíme polévku trochou pražených dýňových semínek.